Ιστορικό άρθρων

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Η λογική των «κομμένων» από τον Πεδουλάκη

Το πρωτάθλημα της Basket League σε λίγες ημέρες αρχίζει και ο Αργύρης Πεδουλάκης αποφάσισε να «κόψει» δύο Αμερικανούς -χωρίς βέβαια να το έχει ανακοινώσει επίσημα ακόμα- βάση φυσικά των κανονισμών που υπάρχουν. Σ' αυτή την απόφαση βέβαια κρύβεται μια λογική απάντηση.


Εδώ και λίγο καιρό όλοι μας περιμέναμε για το ποιοι δύο Αμερικανοί θα... κοπούν από τον Αργύρη Πεδουλάκη. Η απόφαση του Έλληνα coach σε καμία περίπτωση δεν ήταν εύκολη απόφαση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέχρι και την τελευταία στιγμή, ο «Άρτζι» να μην έχει καταλήξει κάπου. Επιπλέον να αναφέρουμε ότι ρόλο στη συγκεκριμένη απόφαση θα παίξει και το γεγονός ότι τα συμβόλαια των δύο παιχτών δεν έχουν ακόμη κατατεθεί στην ΕΣΑΚΕ, με αποτέλεσμα να μην έχουν εκδοθεί ακόμα τα δελτία τους. Έτσι, δεν βρίσκονται και στο ρόστερ της ομάδας στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος.

Η απόφαση του προπονητή του τριφυλλιού δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα, όμως είναι πάνω-κάτω δεδομένη. Οι παίχτες που δεν θα συμμετέχουν στον πρώτο γύρο της Basket League θα είναι οι Κέι Σι Ρίβερς και Κρις Σίνγκλετον. Η συγκεκριμένη απόφαση όμως, μόλις έγινε γνωστή δεν έκατσε και με τον καλύτερο τρόπο στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι θα λέγαμε ότι αιφνιδιάστηκαν. Καταρχάς δεν υπάρχει λόγος να βγαίνουν από τόσο νωρίς συμπεράσματα, κατά δεύτερον υπάρχει μια λογική εξήγηση γι' αυτούς τους δύο παίχτες, ενώ επιπλέον ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει δικαίωμα τριών αλλαγών έως και την 13η αγωνιστική.

Η «Παναθηναϊκή Άποψη» προσπαθεί να βρεθεί στο μυαλό του Αργύρη Πεδουλάκη και να σας μεταφέρει τους λόγους, οι οποίοι θα οδηγήσουν πιθανόν τον Κέι Σι Ρίβερς αλλά και τον Κρις Σίνγκλετον εκτός ρόστερ για τον πρώτο γύρο. Πριν όμως ξεκινήσουμε να αναλύουμε την λογική του «Άρτζι», αξίζει να αναφέρουμε ότι οι «πράσινοι» δίνουν στις 17 Οκτωβρίου το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς κόντρα στον Ολυμπιακό και σίγουρα η γκρίνια που υπάρχει από ορισμένους αποσκοπεί για το συγκεκριμένο ματς. Όμως στο ΣΕΦ δεν θα τελειώσει με επιτυχία (σε περίπτωση νίκης) και με αποτυχία (σε περίπτωση ήττας) η χρονιά.

Ας ξεκινήσουμε από την περίπτωση του Κέι Σι Ρίβερς. Ο συγκεκριμένος παίχτης ήρθε από την Ρεάλ Μαδρίτης και είναι δεινός σκόρερ, ενώ παράλληλα μπορεί να παίξει και πολύ καλή άμυνα. Γενικά μπορεί να προσφέρει πολλά θετικά στοιχεία στον Παναθηναϊκό τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα. Όμως ο Αμερικάνος shooting guard/small forward δείχνει να μην είναι 100% έτοιμος ακόμα. Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε και στην αρχή της σεζόν με τους μπασκετμπολίστες να μην έχουν παίξει ούτε ένα επίσημο παιχνίδι. Η σκέψη του Αργύρη Πεδουλάκη να τον αφήσει εκτός ρόστερ για τον πρώτο γύρο της Basket League είναι απόλυτα λογική, καθώς περιμένει να βρει ρυθμό ο παίχτης του, χωρίς να τον πιέσει παραπάνω απ' όσο πρέπει και στην πορεία να μπορέσει να πάρει ότι περισσότερο μπορεί από τον Ρίβερς. Μην ξεχνάμε ότι η χρονιά φέτος είναι αρκετά μεγάλη και χρειάζονται λύσεις και έτοιμοι παίχτες.

Από την άλλη πλευρά το κόψιμο του Κρις Σίνγκλετον είναι κι αυτό απόλυτα λογικό και κατανοητό αλλά αποσκοπεί αλλού και όχι για να βρει ετοιμότητα ο παίχτης, όπως στην περίπτωση του Ρίβερς. Ο Αμερικανός power forward/center ήρθε στον Παναθηναϊκό από την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Όμως το «κακό» με τον Σίνγκλετον είναι ότι μετά από μια γεμάτη χρονιά με την Κουμπάν, αποφάσισε να πάει κατευθείαν στην Κίνα για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της με την Ανχούι Γουενάι. Μόλις πήρε το πρωτάθλημα με την Ανχούι, ήρθε αμέσως στην Ελλάδα για να ενταχθεί στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Αυτό σημαίνει πως ο Σίνγκλετον έρχεται στην Ελλάδα από μια γεμάτη χρονιά και μάλιστα χωρίς καν διακοπές. Αν παίζει σ' όλες τις διοργανώσεις από την αρχή, τότε κάποια στιγμή θα του βγει η κόπωση και ο Πεδουλάκης εκεί που θα τον χρειάζεται δεν θα τον έχει φρέσκο. Οπότε το «κόψιμο» στον Σίνγκλετον έχει να κάνει με τις ανάσες του παίχτη και την εξοικονόμηση δυνάμεων.

Συνοπτικά ο Αργύρης Πεδουλάκης θα προχωρήσει όπως όλα δείχνουν σ' αυτά «κοψίματα» αλλά στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος δεν θα του κοστίσουν. Μάλιστα τόσο στις θέσεις που αγωνίζεται ο Ρίβερς όσο και σ' αυτές που παίζει ο Σίνγκλετον, το τριφύλλι έχει λύσεις. Πέραν του Χαραλαμπόπουλου στο «3» μπορεί να αγωνιστεί και ο Πατ Καλάθης αλλά κατεβαίνει και ο Ντεμέτρις Νίκολς. Από εκεί πέρα στο «5» πλην του Μπουρούση μπορεί να παίξει ο Γκιστ, ενώ στο «4» που θα μείνει μόνος του ο Φώτσης λόγω της αλλαγής θέσης του Τζέιμς Γκιστ, μπορεί να παίξει τόσο ο Νίκολς όσο και ο Πατ Καλάθης.

Όπως καταλαβαίνετε επιλογές υπάρχουν και ο Πεδουλάκης δεν ρισκάρει και πολλά πράγματα. Μάλιστα το θετικό της όλης υπόθεσης είναι ότι δικαιούται και τρεις αλλαγές μέχρι την 13η αγωνιστική. Αυτό σημαίνει πως στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο Ελλάδος (5/10), ο Αργύρης Πεδουλάκης θα κατέβει με τους Τζέιμς Γκιστ, Τζέιμς Φελντέιν, Ντεμέτρις Νίκολς και Μάικ Τζέιμς. Το μόνο που μένει να μάθουμε είναι αν αυτή η αμερικανική 4αδα διατηρηθεί και στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου