Ιστορικό άρθρων

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Έγραψε ιστορία ο Παπαγιάννης!

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αρχίζει να ζει το δικό του μοναδικό όνειρο, καθώς μόλις στα 19 του χρόνια επιλέχθηκε στο νούμερο 13 του draft από τους Sacramento Kings, γράφοντας παράλληλα ιστορία. 

Ο Έλληνας σέντερ είναι ένα παιδί για το οποίο όλοι λέγαμε ότι διαθέτει αρκετό ταλέντο. Ο άσος του Παναθηναϊκού ωστόσο δεν αξιοποιήθηκε ποτέ από τους «πράσινους» και πλέον οι άνθρωποι της ομάδας είδαν τον μικρό άσο να γράφει τη δική του μοναδική ιστορία. Ποια ήταν αυτή; Η συμμετοχή του στο draft και η επιλογή του μόλις στο νούμερο 13 από τους Sacramento Kings!

Η περασμένη σεζόν για τον Παπαγιάννη δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, καθώς κάτω από τις οδηγίες του Σάσα Τζόρτζεβιτς στον Παναθηναϊκό δεν είχε την απαραίτητη εμπιστοσύνη. Ο χρόνος συμμετοχής του ήταν ελάχιστος έως μηδαμινός με αποτέλεσμα να τον «τρώει ο πάγκος». Ο «Σάλε» μπορεί να έφυγε από το τριφύλλι αλλά ο ίδιος είχε χάσει πάνω από τη μισή χρονιά. Παρ' όλα αυτά ο Αργύρης Πεδουλάκης, όπου ήταν κι ο επερχόμενος προπονητής της ομάδας, τον πίστεψε κι εκείνος έδειξε την αξία του. Πολύ καλές εμφανίσεις στους τελικούς με τον Ολυμπιακό για ένα παιδί που είναι μόλις 19 χρονών και δεν διαθέτει πολλές εμπειρίες από τόσο δυνατά παιχνίδια.

Ο ίδιος πίστευε πάντα στις δυνατότητές του κι έτσι μετά το πέρας των υποχρεώσεών του με τον Αθηναϊκό σύλλογο, αποφάσισε να περάσει την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να δοκιμαστεί από διάφορες ομάδες του NBA. Μάλιστα θα λάμβανε μέρος και στο draft που θα γινόταν με σκοπό να αρχίζει να βάζει τις βάσεις για μια καριέρα που ονειρεύεται. Αρχικά ξεκίνησε από πολύ χαμηλά στη λίστα του draft, ωστόσο όσο περνούσαν οι μέρες όλο και ανέβαινε, μέχρι που οι προβλέψεις έφτασαν ακόμα και στο δεδομένο να βρίσκεται μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Το NBA draft πραγματοποιήθηκε και οι προβλέψεις για τον 19χρονο άσο του Παναθηναϊκού δεν έπεσαν έξω. Ο Γιώργος Παπαγιάννης επιλέχθηκε στο νούμερο 13 από τους Phoenix Suns, οι οποίοι μέσω της ανταλλαγής που έκαναν, τον έστειλαν στους Sacramento Kings, όπου και τον έκαναν δικό τους. Πιο συγκεκριμένα το Sacramento επέλεγε αρχικά στο No8, όμως αντάλλαξε το pic του με τους Suns για χάρη των δικαιωμάτων του Bogdan Bogdanovic, του No13 και του No28 του φετινού draft, αλλά κι ενός μελλοντικού draft pic δεύτερου γύρου. Έτσι, όλα αυτά, φαίνεται πως τα έκανε για να επιλέξει τον Γιώργο Παπαγιάννη στο No13.

Με την επιλογή αυτή των Sacramento Kings, ο Γιώργος Παπαγιάννης έγραψε τη δική του μοναδική ιστορία, καθώς έγινε το ψηλότερο pic στην ιστορία του NBA, όσον αφορά Έλληνα παίχτη. Το συγκεκριμένο ρεκόρ το κατείχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όντας επιλεγμένος στο No15 του draft του 2013 από τους Milwaukee Bucks. Πλέον το μόνο που μένει είναι η απόφαση του Έλληνα σέντερ. Δηλαδή θα προτιμήσει να μείνει στον Παναθηναϊκό για ακόμα μια χρονιά ή θα αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα και να μείνει στην Αμερική για να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη; Αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε από τώρα, όμως σίγουρα θα το μάθουμε αρκετά σύντομα.

Τα δεδομένα που ισχύουν όμως είναι ότι οι Kings πλέον διαθέτουν στο ρόστερ τους τρεις σέντερ και με τον Παπαγιάννη γίνονται τέσσερις. Αρχικά τον DeMarcus Cousins (όπου την περασμένη σεζόν έπαιξε ως power forward), τον Κώστα Κουφό και τον Willie Cauley-Stein. Αυτό σημαίνει πως η θέση «5» είναι... γεμάτη και δεν υπάρχει χώρος και για τον Έλληνα άσο από το Μαρούσι. Ωστόσο το δεδομένο ότι επιλέχθηκε πολύ ψηλά στο draft του NBA (νούμερο 13) σημαίνει πως οι Kings θα του προσφέρουν σύντομα συμβόλαιο, καθώς πιστεύουν πολύ στις ικανότητες του και παράλληλα στην εξέλιξή του, καθώς μπορεί να εξελιχθεί αρκετά λόγω της ηλικίας του.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου