Ιστορικό άρθρων

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Ο... διπρόσωπος Μεχντί Αμπέντ!

Ένας παίχτης που μετράει δύο θητείες στον Παναθηναϊκό και ήρθε επί εποχής Γιάννη Αναστασίου στο σύλλογο. Στην πρώτη ήταν εντυπωσιακός και βοήθησε αρκετά, στην δεύτερη όμως φαίνεται πως... μπαγιάτεψε και χάλασε, πραγματοποιώντας κάκιστες εμφανίσεις.

Ο Μεχντί Αμπέντ ήρθε στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2013/14, όταν κι οι «πράσινοι» είχαν μπει σε μια άλλη εποχή όσον αφορά τα μετεγγραφικά κι έδωσαν βάση -λόγω των οικονομικών προβλημάτων- στα νέα παιδιά από τις ακαδημίες. Μπροστάρης εκείνης της προσπάθειας ήταν ο Γιάννης Αναστασίου που λίγο αργότερα έμελλε να σταματήσει το αήττητο του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με 0-3 συνολικό σκορ κι να κερδίσει το κύπελλο Ελλάδος, ρίχνοντας 4 γκολ στον ΠΑΟΚ.

Ο Αλγερινός μέσος ήρθε στον Παναθηναϊκό όντας δανεικός από τη Νιούκασλ. Η πρώτη του χρονιά στο τριφύλλι ήταν εξαιρετική. Βοήθησε άπειρα το κέντρο της ομάδας και με τις εμφανίσεις του, μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν αυτό που βρήκε στο χώρο του κέντρου ο Παναθηναϊκός. Μαζί με τον Ζέκα κυρίως τότε έκαναν τρομερή δουλειά, με τη διαφορά ότι η δουλειά που είχε αναλάβει ο Αμπέντ ήταν κρυφή και πολλές φορές δεν φαινόταν. Παράλληλα βοηθούσε τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά την ομάδα και κάλυπτε αρκετά χιλιόμετρα. Έτσι, ο Παναθηναϊκός τον ήθελε και για τη σεζόν 2014/15 χωρίς όμως ο αγγλικός σύλλογος να τον παραχωρήσει.

Το κενό που άφησε ο Αλγερινός άσος δεν αναπληρώθηκε ποτέ από τον Γιάννη Αναστασίου και σε κάθε ματς εκείνης της χρονιάς, έκανε μπαμ. Από το κέντρο του Παναθηναϊκού πέρα από τον κόφτη που δεν είχε το ρόστερ και ήταν ακόμα ένα κενό, έλειπε και ένας παίχτης στυλ Αμπέντ. Η χρονιά πέρασε κι ο σχεδιασμός της επόμενης (2015/16) ξεκίνησε με τον Γιάννη Αναστασίου να μην έχει ξεχάσει τον συγκεκριμένο παίχτη και να επιθυμεί -ακόμα- να τον φέρει πίσω στην ομάδα. Μετά από πολλές περιπέτειες ο Αμπέντ ήρθε στον Παναθηναϊκό και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας, γεμίζοντας αισιοδοξία τους φιλάθλους.

Ωστόσο όλη τη φετινή χρονιά ο Αμπέντ ήταν πραγματικά σκιά του εαυτού του. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησε την παρουσία του όχι μόνο στο αρχικό σχήμα της ομάδας αλλά και στον ίδιο το σύλλογο. Πολλές και μαζεμένες κάκιστες εμφανίσεις και η... κατάρρευση για τον ίδιο τον παίχτη φαινόταν πως είχε ήδη αρχίσει. Το φετινό κέντρο του Παναθηναϊκού είχε τρομερά προβλήματα κι ο μόνος σταθερός σε επίδοση στη συνολική εικόνα της ομάδας ήταν ο αρχηγός της, Κάρλος Ζέκα. Για τα προβλήματα αυτά, λοιπόν, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ευθύνονται και οι κακές αποδόσεις του Αμπέντ, ο οποίος πλέον ψάχνει να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, καθώς δεν υπολογίζεται από τον Αντρέα Στραματσόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου