Ιστορικό άρθρων

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ο «άγιος» Λέτο είναι εδώ και πάλι! (VID)

Σ' ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός όπου δεν ήταν καλός στη διάρκεια του αγώνα, κατάφερε να κερδίσει με 1-0 τον Πανιώνιο. Λυτρωτής για τους «πράσινους» ήταν για μια ακόμα φορά ο συνήθης ύποπτος τους, ο Σεμπάστιαν Λέτο δηλαδή με τέρμα του στο 78' του ματς.


Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Πανιώνιο για την προτελευταία αγωνιστική των play off της Superleague. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρώτης θέσης αυτού του μίνι πρωταθλήματος. Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα σημαντικός, ο Παναθηναϊκός για μια ακόμα φορά φέτος δεν μπόρεσε να δείξει ανωτερότητα και ήταν ιδιαίτερα προβληματικός. Ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να την αξιοποιήσει, καθώς επιθετικά κάτι του έλειπε. Ο κόσμος δεν έβλεπε κάτι θετικό και άρχισε τις αποδοκιμασίες, μέχρι που ο Σεμπάστιαν Λέτο εκμεταλλεύτηκε μια από τις λίγες αμυντικές αδράνειες του Πανιωνίου και πέτυχε το νικητήριο γκολ της ομάδας του.

Μέχρι το διάστημα που ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε το γκολ, ο Πανιώνιος έπαιζε παθητικά και κυνηγούσε την κόντρα για να «κλέψει» το παιχνίδι. Ωστόσο χάρις κυρίως στην εξαιρετική παρουσία του Ροντρίγκο Μολέδο κάτι τέτοιο απωθήθηκε με αποτέλεσμα τα πράγματα να μην γίνουν ακόμα πιο δύσκολα για τους «πράσινους». Πλέον και μετά από αυτό το 1-0 στον Παναθηναϊκό θέλουν μια ισοπαλία στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ) και έπειτα την τελευταία αγωνιστική να κερδίσουν στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ. Μόνο σε αυτή την περίπτωση η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι θα βγει στην πρώτη θέση των play off. Τέλος, να αναφέρουμε ότι ούτε στην τελευταία αγωνιστική θα έχει τους Μπεργκ και Βιγιαφάνες στη διάθεσή του ο Ιταλός τεχνικός.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούμε να πούμε ότι... έπνιξε τον Πανιώνιο και τον έκλεισε στην περιοχή του. Οι «πράσινοι» πριν την έναρξη του παιχνιδιού καιγόντουσαν για το τρίποντο της νίκης, ωστόσο από το πρώτο ημίχρονο θα έχουν να θυμούνται μόνο την κατοχή της μπάλας. Ελάχιστες φάσεις μπροστά από την εστία του Γιαννιώτη (όπως τα σουτ των Αμπέντ και Λέτο), ενώ παράλληλα το τριφύλλι κινδύνεψε δύο φορές να δεχθεί γκολ σε αντεπιθέσεις, όμως ο Ροντρίγκο Μολέδο απώθησε τον κίνδυνο και στις δύο αυτές φάσεις. Αν μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα από αυτό το πρώτο μέρος, τότε σίγουρα αυτό είναι ότι οι «πράσινοι» δυσκολεύονται πολύ στην κλειστή άμυνα του Πανιωνίου. Μια ομάδα που κυνήγησε και τα 45 λεπτά την κόντρα για να κάνει τη ζημιά στον Παναθηναϊκό.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα δεδομένα άλλαξαν και οι παίχτες του Αντρέα Στραματσόνι μπήκαν πολύ πιο δυνατά χάνοντας μέχρι το 50' δύο καλές ευκαιρίες με Πέτριτς και Λέτο για να ανοίξουν το σκορ. Παράλληλα είχε προηγηθεί και η απάντηση του Πανιωνίου μ' ένα σουτ του Καθάριου. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε με ακόμη περισσότερη πίεση να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ. Ωστόσο και πάλι επικρατούσε το ίδιο σκηνικό με τους «πράσινους» να κυκλοφορούν την μπάλα αλλά να μην έχουν επιθετικές ιδέες. Έτσι, ο Αντρέα Στραματσόνι προσπάθησε μέσω των αλλαγών του να αλλάξει το ρυθμό του αγώνα. Τελικά, η απόλυτη λύτρωση θα έρθει στο 78' από τον Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την στραβοκλωτσιά του Πέτριτς και έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό. Στη συνέχεια οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να ροκανίσουν τον χρόνο, σημειώνοντας μια φάση με τον Πέτριτς, ωστόσο ο Γιαννιώτης ήταν σε ετοιμότητα.

Τελικά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει μέχρι το τέλος του αγώνα αυτό το 1-0 και να πετύχει παράλληλα μια πολύ σημαντική νίκη. Νίκη που τον ανεβάζει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 9 βαθμούς και που παράλληλα τον αφήνει ζωντανό για τη διεκδίκηση της πρωτιάς στο μίνι αυτό πρωτάθλημα.

Man of the match

Παρά το γεγονός ότι ο Ροντρίγκο Μολέδο ήταν εκ των κορυφαίων του αγώνα και δεν άφησε να περάσει τίποτα στην άμυνα όσες φορές χρειάστηκε, το βραβείο του mvp δεν το κατακτάει ο Βραζιλιάνος. Αυτός που πρέπει να το πάρει δεν θα μπορεί να είναι άλλος εκτός από το αγαπημένο παιδί της κερκίδας, δηλαδή ο Σεμπάστιαν Λέτο. Καλές οι αμυντικές προσπάθειες, ωστόσο κανείς στον Παναθηναϊκό δεν μπορούσε να λύσει την άμυνα του Πανιωνίου, με τον Αργεντινό να το κάνει περίφημα στο 78' της αναμέτρησης.

Προπονητής

Ο Αντρέα Στραματσόνι σήμερα παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές στο σχήμα της. Από την μία είχε τρεις απουσίες (Ταυλαρίδη, Μπεργκ, Βιγιαφάνες) και από την άλλη αποφάσισε για δικούς του λόγους σ' ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι να βάλει τελείως διαφορετικά μπακ (αριστερά και δεξιά), να επαναφέρει τον Εβαντζελίστα στο κέντρο μαζί με τους Ζέκα και Αμπέντ, ενώ τέλος να ξεκινήσει βασικό τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο. Ο Ιταλός δείχνει να μην έχει κατασταλάξει σε μια ενδεκάδα ακόμα, η οποία θα έχει μικρές αλλαγές ανά ματς και η εικόνα του τριφυλλιού προβληματίζει και γι' αυτό το λόγο. Όπως καταλαβαίνετε δεν θα βάλουμε καλό βαθμό στον «Στράμα». Συγκεκριμένα με άριστα το 10 παίρνει 6. Η ομάδα πρέπει καθαρά να βελτιωθεί!

Διαιτητής

Ο διαιτητής του αγώνα, Γιώργος Κύζας, μπορούμε να πούμε ότι προχώρησε σε μια αρκετά καλή διαιτησία. Δεν καθόρισε με τα σφυρίγματα το αποτέλεσμα του παιχνιδιού και σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αρνητικός πρωταγωνιστής. Ωστόσο το μοναδικό σοβαρός λάθος που του χρεώνω προσωπικά είναι το τάκλιν του Καθάριου πάνω στον Πέτριτς, το οποίο δεν χρεώθηκε με κίτρινη κάρτα, όπου θα ήταν και η δεύτερη για τον Έλληνα παίχτη του Πανιωνίου.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Μαρινάκης (Μέστο 64'), Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Ζέκα, Αμπέντ (Μπουμάλ 73'), Εβαντζελίστα, Βλαχοδήμος (Κλωναρίδης 59'), Λέτο, Πέτριτς

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης (Πατσατσόγλου 42'), Οικονόμου, Τασουλής, Καθάριος, Σιώπης (Βιλάλμπα 82'), Χαλκιαδάκης, Κόρμπος, Μασούρας, Μπαργκάν (Αργυρόπουλος 74')

Δείτε τo γκολ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου