Ιστορικό άρθρων

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Κάνει τους αντιπάλους να χορεύουν... μπα-λέτο!

Το μεγάλο come back έχει ήδη γίνει και ο Σεμπάστιαν Λέτο γύρισε τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου στον Παναθηναϊκό. Κίνηση που από πολλούς θαυμάστηκε και από άλλους πιο λίγους αμφισβητήθηκε. 


Ο Σεμπάστιαν Λέτο ήταν ένας παίχτης που έβλεπε την καριέρα του από τότε που έφυγε από τον Παναθηναϊκό να παίρνει στην κυριολεξία την κάτω βόλτα. Τα όνειρά του δεν συμβάδιζαν με την πραγματικότητα και η εικόνα του ήταν αρκετά προβληματική. Η ποδοσφαιρική ζωή του Λέτο είναι πολύ παράξενη και ο ίδιος έχει περάσει πάρα πολλά. Όμως είναι ακόμα εδώ και παλεύει για την δική του επιστροφή!

Τα διαλυμένα γόνατά του μπορεί να τον έχουν κάνει πιο αργό και να έχει χάσει την έκρηξή του, ο τραυματισμός στο κεφάλι και το χειρουργείο, στο οποίο υποβλήθηκε μπορεί να τον... βύθισαν ακόμα περισσότερο, ωστόσο ότι κι αν πέρασε δεν ήταν ποτέ δυνατόν να ξεχάσει την μπάλα που ήξερε. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, γνωρίζοντας την ποιότητα του παίχτη και το γεγονός ότι μπορεί να τον αποκτήσει σε χαμηλή τιμή ως ελεύθερο από την διαλυμένη Κατάνια, κινήθηκε γρήγορα και μέσω μιας μικρής περιπέτειας κατάφερε να τον φέρει και πάλι πίσω στο σύλλογο.

Όταν ήρθε ο Λέτο από μια μερίδα οπαδών υπήρξε ο απόλυτος ενθουσιασμός, ενώ δεν έλειψαν και οι δύσπιστοι. Η αγωνιστική ετοιμότητα του «Σέμπα» δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, ενώ τα κιλά που είχε πάρει τον έκαναν περισσότερο να μοιάζει με πρώην ποδοσφαιριστή. Στον Παναθηναϊκό όμως, ο ίδιος ήρθε για να φτιάξει και πάλι το όνομά του και να μπορέσει να παίξει ποδόσφαιρο σε σοβαρό επίπεδο. Ήξερε ότι σ' αυτό το σημείο που βρίσκεται η καριέρα του, μόνο οι «πράσινοι» μπορούσαν να τον αναγεννήσουν. Ο Λέτο εδώ αγαπήθηκε όσο λίγοι και στην πρώτη του θητεία πρόσφερε πάρα πολλά. Γιατί να μην δεν τα κατάφερνε και στη δεύτερη;

Τα πρώτα δείγματα για τον Αργεντινό άσο του Παναθηναϊκού είναι άκρως θετικά. Η μπάλα όσα χρόνια κι αν περάσουν (ο Λέτο είναι μόλις 29), όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίσει με τους τραυματισμούς δεν γίνεται να ξεχαστεί. Η προσωπικότητα του «Σέμπα» είναι πολύ μεγάλη και χρήσιμη για τον Παναθηναϊκό. Ο ίδιος έχει όρεξη να αναγεννηθεί και το έδειξε από την πρώτη κιόλας στιγμή. Λυσσάει μέσα στο γήπεδο και παίζει με αστείρευτο πάθος. Είναι μοναδικός και πολλές φορές ξεδιπλώνει την ποιότητά του και μας αφήνει άφωνους. Σ' αυτή τη δεύτερη θητεία του στο τριφύλλι ο Αργεντινός άσος έχει σκοράρει, έχει μοιράσει ασίστ, έχει ανακατέψει τις αντίπαλες άμυνες και γενικά δεν θεωρείται αποτυχημένη κίνηση.

Πλέον στον Παναθηναϊκό κοιτάζουν και την επόμενη μέρα, η οποία θα είναι πολύ σημαντική για τον Λέτο. Ο ίδιος θα κάνει προετοιμασία με την ομάδα από το καλοκαίρι και θα μπορέσει να αφομοιώσει καλύτερα όσα του ζητάει ο προπονητής αλλά και φυσικά θα έχει το χρόνο να δουλέψει και στην φυσική κατάσταση για να είναι πιο έτοιμος απ' ότι τώρα. Σίγουρα όλοι μας ελπίζουμε να δούμε έναν ακόμα καλύτερο «Σέμπα» την νέα χρονιά, όπου θα είναι ικανός να σηκώσει και πάλι τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι είναι ο άνθρωπος που κάνει τους αντιπάλους του να χορεύουν... μπα-λέτο. So simple mates!

Ας σας παραθέσω και το κλασσικό τραγούδι:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου